neděle 24. března 2013

SNÍDANĚ NEDĚLNÍ.....



tajemství princezny Solimánské odhaleno....když u nás otevřeli nový obchůdek GRUNT spěchala jsem se podívat co za biodobrůtky nabízejí,no a i když bych si ráda odnesla všecko všecičko,vyhrál tvaroh-domácí,z farmy Zdeňka....lahodný a úžasně chutný.....



no a i máslíčko je domácí,vlastnoručně stlučené...-no teda stlučené-šlehačku hodíte do šlehače a šleháte a šleháte,až je z toho hmota na pohled nevábná,ale chuti okouzlující,tu pak necháte okapat a vytvarujete do hroudičky-že to stojí za to poznáte hlavně u stolu,až uvidíte jak se všichni olizují....





no a chlebíček nesmí chybět,pravý domácí,voňavoučký a vymazlený-zkoušela jsem recepty s pivem,s bramborem,s kváskem....nakonec se vždycky vrátím ke svému osvědčenému bajočko receptu....
DROŽDÍ
VODA
MOUKA HLADKÁ
MOUKA HLADKÁ ŽITNÁ
OCET
KMÍN
SŮL
na soli a kmínu nešetříme,droždí kostku,octa bajočko dvě lžíce,vody bajočko 700 ml.,mouky bajočko kilo,žitné bajočko 30 dkg.,a bajočko znamená,že si ho každý vymazlí po svém,aby bylo těstíčko vláčné a tvarovací-necháme kynout až je toho plný hrotek,vytvarujeme bochník jeden či dva,a na plechu necháme ještě vykynout a naducat,pečeme bajočko hodinku na 200 stupňů.Žitná mouka prostě udělá z chlebíku obyčejného chlebík famóznííííí.....







tak to byla snídaně u nás....HEZKÝ DEN!

1 komentář:

  1. No , mňam , mňam ... samé dobrôtky :)
    domáce je ozaj najlepšie ...
    Jana

    OdpovědětVymazat